Digitális hőfokszabályzó hamisítás!

Figyelem!
A hamisított digitális hőfokszabályzó forgalma jelentősen megnőtt! A hamis hőmérséklet szabályzókat magánszemélyek árulják, Willhi és Elitech márkanév alatt. Legyenek óvatosak, mert megtévesztők lehetnek hasonló kinézetükkel, tudásuk és pontosságuk meg sem közelíti az eredetit. 
A mikrokontrollereket általában real-time (valós-idejű) feladatokra használják, ahol valamilyen környezeti jelzésre nagyon rövid időn belül (általában ezred-másodperceken belül) reagálni kell. Általában nincs operációs rendszerük, hanem az adott cél-feladatra készített program fut a mikrokontrollerben.
Ide klikkelve tekintse meg Bizonyítványunk!
Kiemelt érdekességek:Eredetiség védelem!
1. Mi a termosztát?
A termosztát alatt értjük a hőmérséklet szabályzót, hőfokkapcsolót, hőfokszabályzót. Feladata a hőmérséklet érzékelése és szabályzása valamilyen közegben vagy térben. Ezt mérhetjük egy test felületén, a légtérben, vagy folyékony közegben. A közeg/légtér alapján döntsük el, hogy milyen hőmérséklet érzékelő szenzor lenne a hosszabb élettartamú. Például a közvetlenül folyadékkal érintkező fém szenzor korrodálódhat és elromlik, ezért folyadék (víz, cefre / párlat) hőmérsékletének szabályozásakor részesítsük előnyben a szigetelt bevonatú hőmérséklet érzékelő szenzorral rendelkező termosztátokat. Nyomás alatti hőmérséklet szabályzásánál (kazán, villanybojler) használjunk merülőhüvelyt. A testeknek, folyadékoknak és a légtérnek más- más a hőmérséklet vezető tulajdonsága. Általában a fémes szenzorok gyorsabban érzékelik a hőt, mivel a szenzor szigetelése szigeteli a hő terjedését is. Egy szilárd test gyorsabban melegszik mint a folyadék, ezért léghőmérséklet érzékeléséhez lehetőleg fém szenzor ajánlott. Egy termosztátra nem köthető más típusú szenzor mivel csak az azonos típussal mutat hiteles értéket.
2. Pontosság:
A termosztát hitelessége/ pontossága a termosztáttól és a hőmérséklet érzékelő szenzortól függ. A digitális termosztátokon általánosságban állítható vagyis kalibrálható a kijelzett hőmérsékleti érték egy analóg higanyos/ alkoholos hőmérőhöz viszonyított hőmérséklet alapján. A termosztátok érzékenysége a felhasznált alkatrészektől, a megszerkesztettségtől és a mikroprocesszorba égetett függvényektől függ. Ha egy hőmérséklet érzékelő termosztát kijelzett hőmérsékleti értéke ingadozik egy analóg hőmérőhöz képest, akkor ezt a hibát az előbb említettek generálják.
3. Hamisítványok:
Hamisítványok és illegálisan árusított termosztátok megjelenése.
Pontatlan, és rossz minőségű termékekkel sajnos elég gyakran találkozni apróhirdetésekben. Hiába kalibráljuk be a termosztátot, az mégsem fog hiteles értéket mutatni a hőmérséklet változásakor. Sajnos az utóbbi évben egyre több silány minőségű utánzat jelent meg, amelyet névtelen eladók értékesítenek. Ezek a készülékek nem rendelkeznek semmiféle tanúsítvánnyal, csupán az eredeti termék "lebutított" változata, amely látszólag ugyanúgy néz ki és működik. Ne tévesszenek meg ezek a készülékek, mivel pontosságuk jóval elmarad az eredeti gyári hőfokszabályzóktól. A hőmérséklet a "butítás" miatt folyamatosan ingadozni fog vagyis leheteletlen lesz őket kalibrálni. Ezeket a termosztátokat magánszemélyek rendelik meg kínai kiskereskedőktől áfát és vámot nem fizetve csak illegálisan kerülhetnek eladásra, vagyis jogilag semmiféle garanciát nem tud nyújtani az eladó. Az eladó a vevő értékelése után már nem lesz elérhető. Számla nélkül a vevő nem élhet garanciális jogával, veszteségesen vásárolhat egy újabb készüléket saját költségére.
4. Honnan tudhatom meg, hogy eredeti STC-1000 termosztátot vettem?
Készítettünk pár képet arról, hogy az eredeti STC-1000 termosztáttól, mennyiben tér el a hamisított ismeretlen gyártó által forgalmazott termék.
Az alkatrészek közel ugyanazok, így azok minőségére nem lehet panasz, ellenben az összeszerelés és forrasztás minősége nem azonos így ez is okot adhat hibákra, pontatlan működésre. Néhány furat szerelt alkatrészt lecseréltek felület szereltre, ezek általában érzékenyebbek a különböző fizikai igénybevételekre, ez a tartósság és javíthatóság szempontjából nem feltétlen előnyös. A "butított" verzióra utal az is, hogy kevesebb alkatrészből épül fel, s bár a programozható IC-be nem látunk bele, a próbák során tapasztalt hőingadozási, késési és egyéb problémákból arra lehet következtetni, hogy a kevesebb alkatrész nem fejlesztés, hanem "butítás", egyszerűsítés eredménye. Valószínűleg az eredetinél megadott paraméterekkel a másolat nem rendelkezik, így bár működőképes, pontosságban mindenképp elmarad az eredetitől!
Az eredeti STC-1000 termosztát kifogástalan minőségű, hosszú élettartamú, 1 év garanciával rendelkezik és van számlaadás.
 Eredeti STC-1000 termosztát STC-1000 termosztát utánzat