Osztóra vagy radiátor szelepre tekerhető szelepmozgató motor kétféle NO és NC típusban. Működése 230V-ot igényel.230V-ról üzemelő szelepmozgató motor, M30-as csatlakozóval. Osztókra és szeleptestes radiátor szelepekre szerelhető, a termosztát jelére nyitják illetve zárják a szelepeket.
Két típusa kapható, alapállapotban zárt és alapállapotban nyitott. Kiválasztásának fő szempontja a termosztát fűtő vagy hűtő jelet ad.

NC típus esetén: a radiátor szelep vagy osztó szelep a saját rugója hatására nyit ki. Az NC típusú szelepet rátekerve a szelep lezár, azaz alapállapotban az NC szelep zárja fűtési kört. A termosztát jelzésére, vagyis feszültség hatására a szelepszár behúzódik, a szelep kinyit és indul a fűtés.

NO típus esetén: a radiátor szelep vagy osztó szelep a saját rugója hatására nyit ki. Az NO típusú szelepet rátekerve a szelep nyitva marad, azaz alapállapotban az NO szelep nyitva hagyja a fűtési kört. A termosztát jelzésére, vagyis feszültség hatására a szelepszár kitolódik, a szelep lezárul.


Melyik szelepmozgató motort válasszam?

Ez attól függ, hogy a termosztát fűtés vagy hűtés jelet ad le, vagyis a reléje alapállapotban nyitott vagy zárt állapotban van-e.

Például:

- a termosztát fűtés jelet ad és fűteni szeretnénk akkor NC típusú szelepmozgató szükséges (fűtés alatt a relé zárva van)

- a termosztát hűtés jelet ad és fűteni szeretnénk akkor NO típusú szelepmozgató szükséges (fűtés alatt a relé nyitva van)

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!
    Rossz           Kiváló

DR-22 Szelepmozgató motor M30

  • 6.200Ft

  • Nettó ár: 4.882Ft

Lehetséges opciók


Kapcsolódó termékek

BHT-6000 Smart- okos termosztát  wifi szobatermosztát

BHT-6000 Smart- okos termosztát wifi szobatermosztát

Wifi termosztát, zónaszabályzáshoz és a gázkazánnal összekötve központi szobatermosztátként ha..

20.500Ft 24.900Ft Nettó ár: 16.142Ft

ME-81 Tükör hatású wifi szobatermosztát

ME-81 Tükör hatású wifi szobatermosztát

Wifi termosztát, gázkazánhoz, padló vagy falfűtéshez, zónaszabályzáshoz, elektromos fűtéshez. A tükö..

17.990Ft 21.000Ft Nettó ár: 14.165Ft

TAG-ek: zónaszelep, szelepmozgató, motor, radiátor